Interbaro doneert distributietransformator aan opleidingsinstituut Quercus

Goed opgeleide en gecertificeerde vakmensen zijn essentieel voor de energietransitie. De vakmensen van Interbaro volgen regelmatig cursussen bij opleidingsinstituut Quercus Energy Technicians uit Ermelo om te zorgen dat onze certificeringen altijd volledig up-to-date zijn. Interbaro ondersteunt Quercus graag waar mogelijk in het verzorgen van de allerbeste theorie- en praktijklessen. Daarom doneerde Interbaro onlangs een distributietransformator met daarbij het motto: Samenwerken aan een veilige energietransitie!

Het uitbreiden en versterken van het elektriciteitsnet is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. Dat betekent ook het vervangen van talloze industriële componenten, zoals transformatoren, kabels, generatoren en hoogspanningscomponenten. Interbaro is gespecialiseerd in het veilig en verantwoord verwerken van dergelijke componenten waarbij zoveel mogelijk materialen worden teruggewonnen tot rechtstreeks inzetbare, schone grondstoffen.

Distributietransformator voor Quercus

De demontagespecialisten van Interbaro, die op locatie transformatoren, hoogspanningsvelden en middenspanningsinstallaties demonteren, hebben onlangs allemaal een cursus VOP NEN 3840 gevolgd bij Quercus. Deze werkzaamheden werden tijdens de cursus besproken samen met de componenten en onderdelen die Interbaro verwerkt. Quercus gaf aan dat ze voor hun nieuwe trainingsruimte in Ermelo graag een distributietransformator wilden hebben. Aangezien Interbaro in grote aantallen distributietransformatoren verwerkt, werd besloten een exemplaar aan Quercus te doneren.

Veilige energietransitie

Quercus biedt certificeringen en erkende mbo-opleidingen aan in de elektro- en energietechniek. De distributietransformator van Interbaro staat nu opgesteld in de nieuwe trainingsruimte van Quercus Energy Technicians. In de theorielokalen en praktijkruimte in Ermelo bereiden de ervaren docenten van Quercus de kandidaten in kleine groepen voor op de dag van morgen. Met oplossingen op maat helpen ze opdrachtgevers aan goed opgeleide en gecertificeerde vakmensen, zodat zij veilig en bevoegd kunnen bijdragen aan de energietransitie.